Изборник Затворити

Automobili za žene

automobili za zene

Žene ili kako ih još nazivaju pripadnice lepšeg i slabijeg pola su jako čudne kada je izbor automobila u pitanju. Naravno, ovo važi kada se gleda isključivo iz muškog ugla, jer je nekako taj ugao najzastupljeniji. Muškarci se više interesuju za drumske mašine, obraćaju pažnju na tehničke karakteristike i dizajnerska rešenja raznih sistema dok devojke i žene više posmatraju auto sa estetske tačke gledišta.

automobili za zeneOvo potvrđuje i jedna angdota ili takozvana urbana legenda u kojoj momak pokazuje devojci auto koji hoće da kupi i ona kaže da joj se ne sviđa, ali posle nekoliko minuta vidi kola na ulici i kaže mu kako joj je taj drugi auto baš lep i dobar na šta on njoj odgovara da je to isti model samo u drugoj boji.
Ovo je ukratko način na koji žene biraju šta će da voze. Prva stvar na koju obrate pažnju jeste boja. Na neki način to može biti i presudno. Retko koja će izabrati beli ili neki metalik sivi. Tu su uglavnom varijante crvene, plave, ljubičaste, žute, zelene i ostale iz te kategorije. To šta auto ima ispod haube njih ne zanima baš mnogo. Naravno da uvek ima izuzetaka, ali to koliko će da troši goriva, koji tačno motor ima i sa koliko konja i ostalog raspolaže 90 odsto devojaka i žena neće želeti da se informiše.
Pored boje sledeća bitna stavka je i unutrašnjost vozila. Tu sve mora biti estetski uklopljeno i mirišljavo. Može da bude najbolji i najlepši auto na svetu, ali sa ružnim presvlakama otpašće na jedan. Iako presvlake mogu da se zamene ili operu. I naravno neizbežna odlika koju auto mora da ispoštuje je linija. Mora da nekako da bude lep na oko jer su to automobili za zene.

Šta žene najviše vole da voze?
Pojedina svetska istraživanja pokazala su da žene najviše voze Reno. Ovaj francuski proizvođač automobila nudi male, za grad zgodne modele koji nisu skupi, zbog čega su njihov najčešći izbor. To su žene od 20-30 godina starosti i kako im je to uglavnom prvi automobil, dugo mu ostaju “verne”. Zanimljivo je da su ljubiteljke Renoa najrazličitijih karaktera. Među njima ima domaćica, poslovnih žena, majki i onih koje biraju da budu same.
Folksvagen voze sve žene! Tu su starije i mlađe, domaćice, poslovne žena, avanturistikinje i konzervativne. Stručnjaci tvrde da postoji samo par zajedničkih osobina koje vezuju vozačice ovoih modela, a to je da one ne vole da su u centru pažnje, ne žele da se ističu i jako se loše osećaju na javnim skupovima ili na pozornici.
Fijat voze dobrice, ženstvene i osetljive žene. Uglavnom su sitnije fizionomije, ali i kada nisu, potreban im je neko da im kroz život bude podrška i zaštita. Jako se loše osećaju kada su same i najveći strah im je da nemaju koga da vole.
Citroen, kažu da vole da voze umetnice, žene koje ne žele da liče na druge. One imaju specifična interesovanja, uglavnom su visokoobrazovane i vrlo inteligentne. Ne trude se da ih drugi razumeju, ali one koje puste u svoj život imaće odličnu ljubavnicu ili prijatelja, jer su prilično karakterne i drže se svojih principa.
E sad, Srbija je posebna po mnogo čemu, ali je i ovde ženski ukus isti kao i u svetu. Jedina fora je ta što one ovde ograničene finansijskim stanjem I to malo vise nego drugde u Evropi. Domaća iskustva govore da je jedan od najboljih ženskih automobile Toyota Yaris. Zatim ide Reno Clio, manji Fijatovi modeli i VW Polo i Lupo. Kao i svim vozačima koji ulaze u svet saobraćaja kao aktivni učesnici savetuje se auto koji nije nov I skup I čije održavanje ne košta mnogo tako da ako kupujete auto za devojku ili ženu gledajte da se nekako dogovorite oko njega. I nikako ne zaboravite prvi deo ovog teksta! Srećno.