Изборник Затворити

Koji automobil kupiti

koji-auto-kupiti

Trenutak kada shvatite da imate dovoljno novca za nov auto ili za novi polovan automobil svakako je za pamćenje. Barem u našim uslovima. Uvek se pitamo koji automobil kupiti? Međutim, oduševljenje često prati određena vrsta pritiska izazvana sukobom želja, potreba i realnih finansijskih mogućnosti. Što se tiče potreba one se relativno lako mogu zadovoljiti. Treba vam auto kojim ćete da vozite vas, porodicu, kojim ćete da putujete i idete na posao ili koji će da vam služi za posao. Za ovo poslednje, manje – više svi automobili mogu da posluže osim onih baš malih.
koji-auto-kupitiKada je reč o željama i mogućnostima to je već malo teža priča. Koliko god da vam se neki automobil ili neka određena marka sviđaju često neće biti najbolji izbor upravo zbog količine novca kojom raspolažete. Međutim, ne očajavajte. Bez obzira na to uvek ćete moći da izaberete auto koji vam najviše finansijski odgovara, koji neće biti ružan, ni previše spor ili slab, a zadovoljiće potrebe.
Tri definitivno najbolja dizelaša koja će sve ove karakteristike da ispune su Opel Astra, Golf 4 i Fiat Stilo JTD ili Multijet. Što se tiče benzinaca najbolja varijanta su japanski i korejski modeli mada ni nemački nisu loši.
Prva stvar koja bi trebala da vam bude na umu je ta da auto bude jeftin za održavanje. Šta to znači? To znači da rezervni delovi za njega ne budu skupi i da ih ima u većini prodavnica u vašem gradu kao i to da imate dovoljno ovlašćenih servisa. Pored ovoga, na listi koju smo sastavili za vas, slede: potrošnja, maksimalna brzina, veličina unutrašnjosti, udobnost, veličina gepeka, nosivost, stabilnost, bezbednost i pouzdanost.
Sve ove stavke, a verujte da ih ima još, morate uzeti u obzir prilikom kalkulisanja to jest odabira automobila koji je najbolji za vas. Naravno da će se desiti da sve stavke ne budu obrađene kako treba, ali na neke detalje morate da obratite pažnju.
Kada idete da pogledate auto, za koji mislite da će ispuniti pomenute uslove, obavezno to radite po danu. Iako ovo deluje logično mnogi se upuste u ovu akciju uveče pa razgledaju kola u garažama i dvorištima pod svetlom neke lampe. Tako ne možete videti pravo stanje auta. Obratite pažnju na sastave svih delova vozila. Sve treba da bude ravno – pravo i boja da bude ista. To su vrata, bokovi, hauba i gepek. Ako je negde sveže farbano verovatno je auto udaran. Svi delovi koji se otvaraju i zatvaraju moraju da rade perfektno.
Gume trebaju da budu iste veličine i istih šara, a rezervna mora da bude naduvana. Tapacirung u kabini mora da bude uredan i čist, međutim ne previše nov. Ako je nov to ne odražava pravo stanje stvari to jest starost, jer je verovatno promenjen. Što se tiče pregleda motora tu obavezno povedite sa sobom nekog ko se razume u ove stvari. Ali ako nemate nikoga znajte da motor treba da upali gletko, bez problema. Kaiševi motora da ne budu izlizani, a sijalica upozorenja na tabli, koja pokazuje da nešto nije ok sa motorom da bude ugašena. Rad mora biti bez lupanja, zvektanja i štektanja i bez dimljenja, a iz auspuha da ne izlazi beli ili plavi dim. Pre test vožnje tražite da vam pomere auto koji metar da vidite da li kaplje nešto iz njega.
Test vožnja mora da bude presudna. Auto ne sme da se naginje na jednu stranu više nego na drugu, a volan da se okreće bez problema. Vozilo ne sme da se trese pri većim brzinama, a takođe mora i da ima dovoljno snage da povuče. Menjač treba da ide glatko. Kočnice takođe proverite i ustanovite da li se auto naginje ka napred previše. To ne sme. Kao što smo pomenuli, bez obzira na sve što vam je ovde rečeno, obavezno povedite nekoga ko se razume. Srećno!