Изборник Затворити

Najbolji polovni automobil

najbolji polovni automobili

Najbolji polovni automobil su svi znamo što mlađi automobili sa malom kilometražom. S’obzirom na to koliko se povećalo tržište polovnih automobila u zemlji prosečan kupac je sada bukvalno stavljen na muku sa pitanjem „Koji je najbolji polovan auto?“. Ovim pitanjem su se bavili i drugi, malo veći umovi, od srpskog vozača koji je jedva iskombinova neke pare da bi pazario auto star u proseku između osam i 15 godina.

najbolji polovni automobilNemački časopis Auto Bild je u saradnji sa nezavisnom Asocijacijom za tehničku kontrolu (TUV) i ove godine objavio izveštaj o kvarovima kod polovnih automobila. Izveštaj je rađen na osnovu temeljnih pregleda na osam miliona vozila, a njime su obuhvaćena 222 modela.
Kako su ustanovili stručnjaci TUV – a svake godine je sve lošija I lošija priča. Naime vlasnici automobile sve manje ulažu u svoja kola I lošije ih održavaju. Ako je takva situacija u Nemačkoj možete samo da zamislite koliko je kod još gora.
Istraživanje je podeljeno u nekoliko kategorija koje su činile zapravo “starosnu dob” vozila. U našem slučaju iliti prevedeno na srpski mod mi ćemo od tri kategorije napraviti jednu, a to su vozila starosti od šest do 11 godina. Prilično veliki period u kojem svašta može da se desi, ali kao što neko jednom reče u šali u Srbiji je auto nov prvih pet godina.
Prema analizama ovog poznatog udruženja najbolje, tačnije ubedljivo najbolje, su se pokazali modeli sa dalekog istoka Tojota, Honda i Mazda. Ima tu I još neki model koji dolazi iz Evrope, ali ove tri marke imaju najkvalitetnije polovne automobile. Tako kažu itraživanja u Nemačkoj.
Sa druge strane, gledano po vozilima na ulicama u Srbiji čini se da neko tu jako greši, jer ulice u našoj zemlji kažu da su najbolji polovni automobile upravo oni koji dolaze iz ove zemlje. Dobri su I razni Japanci I Korejanci, ali Nemačko vozilo je Nemačko vozilo.
Prema domaćim istraživanjima koja se mogu naći na raznim sajtovima, koje sad nećemo da reklamiramo jer nas nisu platili za to, najtraženiji su VW modeli, a zatim slede Opel, Audi, BMW. Redosled ne mora da bude ovakav, ali su definitivno ove marke najpopularnije ukoliko imate od 1500 do 2500 evra u džepu I hoćete da kupite polovnjaka.
Odmah iza Nemačke četvorke slede Fiat, Reno, Mercedes, Pežo, Ford i Citroen. Dalekoistočnih auta nema. Kao da ne postoje. Očigledno je da Srbi znaju nešto što u Nemačkoj nije poznato ili je u pitanju samo emotivna vezanost za evropska kola to jest predrasuda prema raznim Japancima ili KOrejancima. Međutim, ima i druga strana. U Srbiji su servisi za evropska, pogotovo Nemačka vozila, na svakom koraku, delovi su jeftiniji, a i svako ko je dugo vozač zna po nešto o evropskim kolima.
Kada je reč o konkretnim modelima kod VW grupe to je Golf, kod Opela definitivno Astra, kod BMW – a serija 3, a nađe se I neki Reno Megan I naravno Fiat Stilo.
Bez obzira na evropska istraživanja, ako imate pare kod sebe za kupovinu ćete uvek gledati parameter koje vam objasne komšija Ivan, kum Marko, mehaničar Steva I naravno vase lično iskustvo.