Изборник Затворити

Najzastupljeniji automobili u Srbiji

najzastupljeniji automobili u srbiji

Tržište automobila u Srbiji svake godine postaje sve veće. Vozila se prodaju na lizing, uvoze se se polovna, a povećava se i broj onih koji se upute u neku stranu zemlju po auto. Ono što je primetno jeste to da je novijih vozila svake godine više odnosno da je prosečna starost automobila manja.
najzastupljeniji automobili u srbijiZbog poznatih dešavanja sa kraja 90ih godina, kao i njihovih posledica, po srpskim putevima su se bukvalno kotrljala kola u koja nije mnogo ulagano. Bilo je bitno da mogu da prevezu i da zakoče kad zatreba, ali se o udobnosti i drugim stvarima malo vodilo računa. Poslednjih godina su se stvari dosta popravile.

Automobili koji se najviše voze u Srbiji

Naravno, kao i do sad, na gradskim ulicama i drumovima širom naše zemlje najviše je automobila iz Nemačke. Njima se nekako najviše veruje. Svašta se ovde dešavalo, ali su zato ovi automobili uvek trajali i umeli da odgovore na sve izazove. Vozači i trgovci automobilima, kako polovnim tako i novim, saglasni su sa tim da su kola iz Nemačke najtraženija, da se najbrže prodaju, najviše uvoze i da su zato najzastupljenija u Srbiji.
Interesantno je da su najzastupljeniji modeli, odakle god da dolaze, upravo dizelaši i da se takvi najviše voze. Pojedina istraživanja govore da Srbi najviše vole polovne automobile sa motorima od 1600 do 2000 kubika, koji se klasifikuju kao limuzine i metalik sive su boje. Takođe, kako pokazuju razna istraživanja, pomenuti modeli koštaju u proseku oko 3500 evra i stari su malo više od osam godina.
Najviše „nemaca“ koji se voze kod nas nosi oznaku VW Golf, ali za njim ne zaostaju ni Opel, Fiat ili Reno. Naš čovek je verovatno emotivno vezan za VW jer ga odmah asocira na čuvenog Golfa dvojku koji je čak i za naše živopisne prilike bio gotovo neuništiv. Sledeći iz iste zemlje su Opel Korsa i Opel Astra. Prema iskustvima vozača ovi modeli su prilično jednostavni, to jest bez gomile elektronike i rade u svim uslovima.
Kada je reč o vozilima iz drugih zemalja, koja su stekla veliko poverenje domaćih vozača, nemoguće je ne primetiti Fiatov model Stilo. Do pre nekoliko godina model Punto je bio najbrojniji, ali su se ulice u jednom trenutku toliko napunile Stilom da je postalo malo čudno. Međutim, jeftini delovi, prilično popularna cena, veličina i kvalitet dali su svoje rezultate.
Najzastupljeniji auto iz Francuske je Reno Megan. Nije baš toliko popularan kao ovi prethodni, ali se jako dobro kotira. Dobro ide, udoban je, može da povuče i u njega može da se smesti pet osoba i za nas je to dovoljno. Posle njega dolazi Ford Fokus i ostali čije brojno stanje nije mnogo zapaženo.
Što se tiče onih skupljih modela, kojih takođe ima u određenim količinama na ulici te se može reći da su popularni, su Mercedes, BMW i Audi. Oni su takođe pouzdani i izdržljivi i za razliku od drugih imaju nešto bolju reputaciju međutim cena ih sprečava da imaju primat na našem terenu.