Изборник Затворити

Otkup polovnih automobila bez atesta za plin

Veliki procenat vlasnika automobila čiji motor spada u benzinske motore odlučuju se za ugradnju plina – TNG (Tečnog Naftnog Gasa). Cena vožnje automobilom je neuporedivo pristupačnija, s obzirom da je plin skoro pa duplo jeftiniji od benzina. Neki ljudi pri kupovini automobila traže striktno benzinske motore koji imaju ugrađen plin kako bi već imali automobil sa manjom potrošnjom. Međutim, svima je poznato da svaki plin mora da bude atestiran. Reč “atestiran” u ovom slučaju podrazumeva garanciju na ispravnost ovog sistema koja se dobija u pisanoj formi i upisana je u saobraćajne dozvole. Ako je plin atestiran, znači da je njegova bezopasnost zagarantovana.
Atest na plin ima rok važenja od pet godina nakon čega po pravilu AMSS-a nastupa reatest plina jer se vrlo često dešava da pojedini delovi treba da budu zamenjeni kako bi se ponovo mogla izdati uverenja o ispravnosti plina jer se vozila bez atesta ne mogu registrovati.
U slučaju nepoštovanja ovih pravila postoji veliki rizik da ćete biti kažnjeni u vidu isključenja iz saobraćaja kao i novčanu kaznu koja se kreće od 10.000-50.000 dinara.
Ako ste i Vi jedan od onih koji nemaju atestiran plin odnosno dokaz o atestiranom plinu koji je istovremeno upisan i u saobraćajnoj dozvoli, mi smo tu da Vam izađemo u susret i otkupimo Vaš automobil. Poštujemo svaku vrstu ponude i saradnje pa stoga imamo i mogućnost formiranja cena za neatestiran plin ugrađen u Vaše vozilo koje može biti vrlo rizično po bezbednost kretanja tim vozilom.
Ne rizikujte! Kontaktirajte nas i rešite se automobila u koji ne možete da sednete “mirne glave”, i koji Vam može doneti veći trošak nego dobit.